Reservations

Reservation Enquiries

De ideale uitvalsbasis voor de city tripper

Utrecht wordt nogal snel over het hoofd gezien, maar het is moeilijk om niet verliefd te worden op deze stad. Het is een van ons land’s oudste steden met een eeuwenlange historie. Er is veel te zien, te doen, te ontdekken, maar deze bruisende stad doet het vooral goed wanneer het gaat om optimaal genieten. De highlights zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Park Plaza Utrecht, gelegen in het stadscentrum van deze geliefde stad.

icon

Utrecht Centraal

3 minuten lopen

Het grootste treinstation van Nederland vind je in Utrecht.

More Details
icon

Hoog Catharijne

6 minuten lopen

Winkelcentrum Hoog Catharijne is het grootste winkelcentrum van het land, gelegen in Utrecht tussen het oude stadscentrum en het Centraal Station.

More Details
icon

Beatrix Theatre

400 m

Het beroemdste amusementstheater van Utrecht.

More Details
icon

TivoliVredenburg

600 m

Als het om het nachtleven gaat, kun je terecht in TivoliVredenburg. Een muziekpodium waar alle genres te horen zijn.

More Details
icon

Domtoren

1.3 km

De hoogste kerktoren van Nederland. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.

More Details
icon

Museum Catharijneconvent

1.7 k

Utrecht heeft een rijke christelijke geschiedenis en dit museum laat veel van dat erfgoed zien.

More Details
icon

Spoorweg- museum

2.2 km

Ontdek het verhaal achter 175 jaar spoorwegen in Nederland.

More Details
icon

Rietveld-Schröderhuis

3.2 km

Een huis ontworpen door Gerrit Rietveld, een prominent figuur binnen de Nederlandse kunstbeweging ‘De Stijl’.

More Details
icon

Slot Zuylen

5.8 k

In dit prachtige 13e-eeuwse kasteel aan de Vecht kunnen bezoekers over het terrein wandelen en meer te weten komen over de rijke familiegeschiedenis.

More Details
icon

Amsterdam

Ca. 25 minuten met het openbaar vervoer

In slechts 25 minuten sta je in hartje Amsterdam. Maak een stadswandeling door de grachten en over de Dam, bezoek het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum en ontspan met een drankje op het Leidseplein.

More Details

Domtoren

1.5 KM

Het ultieme symbool van de stad Utrecht is wel de Domtoren. Met een hoogte van 112 meter en 465 traptreden is dit de hoogste kerktoren van Nederland. Vanuit hier beleeft u een prachtig uitzicht over de stad. Bovendien is het maar moeilijk om de weg kwijt te raken in Utrecht wanneer u de Domtoren in de gaten blijft houden. Hij weet er vrijwel altijd bovenuit te steken. Meer weten over de Domtoren? Neem een kijkje bij DOMunder en leer over de bewogen geschiedenis van 2000 jaar Domplein, Utrecht, Nederland en Europa.

Canal Cruise

250 m

Beleef de stad vanaf het water en stap aan boord van een van de canal cruises. Een boottour op de Utrechste grachten is een absolute aanrader en een mooie manier om kennis te maken met deze schilderachtige stad.

Rietveld-Schröderhuis

3.3 KM

Als één van de grote namen binnen de kunstgroepering ‘De Stijl’, is Gerrit Rietveld een grote trots van de Utrechtse stad. In 1923-1924 heeft hij het Rietveld Schröderhuis ontworpen, volledig uitgevoerd volgens de ideeën van ‘De Stijl’. Elementen van zwarte lijnen met vlakken en objecten in primaire kleuren spreken hier tot de verbeelding. Rietveld ontwierp het huis voor Truus Schröder-Schräder, die er tot haar dood heeft gewoond. Sinds 2000 staat het huis op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Foto: Rietveld Schröderhuis (collectie Centraal Museum, Utrecht). Fotografie Stijn Poelstra.

Amsterdam

25 minuten

Voor de city trippers die er geen genoeg van kunnen krijgen, of simpelweg een bezoek aan Utrecht willen combineren met een andere stad, is Amsterdam een echt uitje. In slechts 25 minuten bevindt u zich in hartje Amsterdam. Maak een stadswandeling door de grachtengordel, bekijk het Amsterdamse publiek op de Dam, bezoek het Rijksmuseum of het Van Gogh Museum om vervolgens te ontspannen met een drankje aan het Leidseplein.

Spoorweg-
museum

2.2 KM

Maak kennis met het verhaal achter 175 jaar spoorwegen in Nederland. Een fascinerende en interactieve plek die ons leert hoe de trein de wereld heeft veranderd. Met een levensecht station, een theater, vuurproeven, tentoonstellingen en evenementen. Een leuk familieuitje!

Beatrix Theater

550 m

Het bekendste uitgaanstheater van Utrecht – en misschien wel van ons land – is het Beatrix Theater. Bekend van de vele succesvolle musicals zoals Bodyguard en Mamma Mia! Behalve musicals is het ook een plek voor concerten, cabaret en kunst.

TivoliVredenburg

550 m

Uitgaansgelegenheid nummer één. Een muziekpodium waar alle genres te vinden zijn. TivoliVredenbrug is gegarandeerd een spectaculair uitje in het centrum van Utrecht.

Utrecht Centraal

Het grootste treinstation van Nederland is te vinden in Utrecht. Een waar middelpunt van onze stad. Het station heeft de afgelopen jaren een enorme renovatie ondergaan en brengt u binnen no time naar andere plekken zoals Amsterdam, Schiphol Airport, Rotterdam of Den Bosch.

Museum Catharijneconvent

1.8 KM

Museum Catharijneconvent is nog een ondergeschoven kindje, maar zeer de moeite waard. Utrecht kent een lange Christelijke geschiedenis en dit museum toont veel erfgoed hiervan. Het kloostergebouw bezit middeleeuwse meesterwerken, een schatkamer, 17e eeuwse schilderkunst en verscheidene relieken. Het kloostergebouw is tegen de Sint-Catharinakathedraal aangebouwd.

Hoog Catharijne

Winkelcentrum Hoog Catharijne is het grootse winkelcentrum van ons land, gelegen in Utrecht, tussen de oude binnenstad en het Centraal Station. Met meer dan 110 winkels en 30 restaurants, én ruime openingstijden, is dit de plek voor een dagje winkelen. Wist u dat dit het enige winkelcentrum is waar u met een bootje onderdoor kunt varen?

Slot Zuylen

Op een klein halfuur van Utrecht, net buiten de stad, ligt Slot Zuylen. Een prachtig 13e-eeuws kasteel aan de Vecht. Wandel en leer over de rijke familiegeschiedenis waarin vrouwen als schrijfster Belle van Zuylen een prominente rol spelen.